Mijlpalen

Enkele mijlpalen

2019

19 Maart 2019

Opstart van NaturaConnect


Mede onder invloed van de grote aantallen jongeren die op straat komen voor het klimaat, start VZW de Mark het project NaturaConnect op, een ambitieus plan om van de Aerebeekvallei een echte klimaatvallei te maken.


7 Mei 2019

Aankoop van een bosvijver en rietveldje


VZW de Mark koopt in de Aerebeekvallei een bosvijver en rietveldje aan die het regenwater uit de nabijgelegen gebieden verzamelen. De vijver is een drinkplaats voor dieren en het leefgebied van ijsvogel en amfibieën. Het rietveldje vormt een veilige beschutting voor een aantal dieren. Een eerste oase voor de biodiversiteit.

9 November 2019

Aanplant van fruitbomen in de vallei


Samen met enthusiaste vrijwilligers van VZW de Mark worden er 26 fruitbomen (peer, pruim, nashi, kwee, appel, perzik, abrikoos), 2 notelaars, een tamme kastanje en vijf lindes geplant op privé terrein op de flanken van de vallei.

2020

7 September 2020

Provinciale steun


De provincie Vlaams-Brabant steunt het duurzame klimaatproject ’Klimaatvallei Herne’. Met dit project wil het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei meewerken aan het ontwikkelen van de Aerebeekvallei als ecologische verbinding tussen de Markvallei en Bos Ter Rijst.1 Oktober 2020

Permacultuurproject 'De Wildernis'


In de Aerebeekvallei start ‘De Wildernis’, een veelzijdig project met voedselbos, kruidenteelt, pluktuin en wetenschappelijk onderzoek naar kleinschalige landbouw geïnspireerd door de natuur.